Skip to content

Všeobecné požiadavky na teplotu prostredia v odchovni a zóne zvierat

Druh a veková
Kategória hydiny
V E K T E P L O T A
V týždňochPri vykurovaní
celého objektu
Pri vykurovaní
celého objektu
Pri vykurovaní
celého objektu
Pri vykurovaní  objektu a zvlášť zóny zvieratPri vykurovaní  objektu a  zvlášť zóny zvieratPri vykurovaní  objektu a zvlášť zóny zvieratPri vykurovaní  objektu a zvlášť zóny zvierat
Min.Max.Opt.Min.Opt.Min.Opt.
Kurčatá Odchov aj výkrmDo 1 týždňa30323630321827
Kurčatá Odchov aj výkrm1-228303528301822-23
Kurčatá Odchov aj výkrm2-325273025271821-23
3-420242820241820-23
4-51621-242818211618-23
5-61518-2328--1518-23
7-81218-2328--1218-23
9-26812-2328--812-23
Nosnice dospelé812-2328--812-23
MorkyDo 1 týždňa34363835382226
1-232343633362124
2-330323431342124
3-428303229322022
5-624252824281822
7-8182228--1822
9-241214-2328--1218-22
Chovné morky814-2328--814-22
Húsatá a káčatáDo 1 týždňa25283025301822-23
2-322253022301820-23
3-416182818281618-23
5-22101828--1018-23
Chovné husi a kačky11828--112-23

Ak teplota v odchovni klesne pod minimálnu povolenú hranicu – hydina prežíva stres a následne často trpí podchladením. Takéto vystresované a podchladené mláďa podľahne častokrát nejakej infekcii, ktorá zapríčiní i jeho smrť v prípade, že sa nelieči. Toto je najčastejšia príčina úhynu niekoľko dní po zakúpení.

Venujte preto prosím maximálnu pozornosť teplote v odchovni a najme dostatočne hrubej podstieľke, ( min 15 cm hrubá podstieľka) aby Vám zvieratká neprechladli!!!

Prvá voda na pitie, ktorú pijú po preprave by takisto nemala byť studená, ale iba letná. (Môžete do nej pridať vit. C a glukózový cukor. C-vit. pôsobí antistresovo a glukóza je okamžitým prísunom energie po vyčerpávajúcej preprave).

V letných špičkách teplota v odchovni môže prekročiť vonkajšiu teplotu max. o 3 st. Celzia. (Morky a brojlery sú náchylné na „infarkt“.v letných horúčavách – treba zabezpečiť zvieratám možnosť utiahnuť sa do chládku)!

 

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyNávrat do obchdou